TZ Jollyness - шаблон joomla Создание сайтов
 • Начало
  Начало Тук можете да прегледате всички статии в сайта.
 • Категории
  Категории Показва списък с категории от тази статия.
 • Етикети
  Етикети Показва списък с етикети, които са ползвани в тази статия.
 • Вход
  Вход форма за вход

Наближава крайния срок 30.06.2015 год. за публикуване на Годишния финансов отчет в Търговския регистър.

Публикувано от на в Новини
Наближава крайния срок 30.06.2015 год. за публикуване на Годишния финансов отчет в Търговския регистър.

Всяка година до 30 юни собствениците на най-масовите фирми у нас - дружествата с ограничена отговорност (EООД И ООД), трябва да представят за обявяване годишните си финансови отчети (ГФО ) в Търговския регистър  към Агенцията по вписванията.

 

Внимание, глоби!

Ако не подадете заявление за обявяване на ГФО или не го направите в срок, ще бъдете глобени. Според Закона за счетоводството, който наруши изискванията за публикуване на отчетите, се наказва с глоба от 500 до 2000 лв. Толкова ще плати управителят, който не е подал документите. Самата фирма пък е заплашена от имуществена санкция от 500 до 3000 лв. Когато нарушението е извършено повторно, санкцията е в двоен размер.

Освен по Закона за счетоводството може да ви глобят и по реда на Закона за Търговския регистър. В последния е записано, че лице, което е задължено, но не представи акт, подлежащ на обявяване или не го направи в срок, се санкционира с от 500 до 1000 лв. Ако и след като е наказано, то не представи актовете в определения срок, ще плаща същата глоба всеки месец, докато го направи.